Pysyvätkö Chatbottisi tiedot Suomessa?

Monilla pilvipalveluita ja chatbotteja hyödyntävillä ja niitä miettivillä yrityksillä ja julkisilla toimijoilla on pitkään ollut huolena se, että tunnetuimmat pilvipalveluiden tarjoajat, kuten Amazon, Microsoft ja Google pyörittävät palvelimiaan Suomen ulkopuolella.

Oli näiden huolien luonne ja syyt mitkä tahansa, niin toteutamme Chatbotteja, joiden tiedot pysyvät Suomessa. Toteutamme botit Googlen Dialogflow:lla, jossa voidaan valita tietojen säilytyspaikaksi mm. Googlen Haminan palvelinkeskus. Dialogflow mahdollistaa kuitenkin tietojen säilyttämisen missä tahansa palvelimella, joten hosting- ratkaisu voidaan toteuttaa täysin asiakkaan tarpeiden mukaan.

Suurin osa toteuttamistamme chatboteista on nk. hybridi chatbotteja eli live chatin ja chatbotin yhdistelmiä. Kun yrityksen työntekijöillä on aikaa vastailla live chattiin, niin pidetään live chat päällä ja kun ei ole ja työaikojen ulkopuolella chat toimii bottina. Vaihtaminen toimii yksinkertaisella switch-napilla tai vaihtoehtoisesti voidaan ajastaa milloin live chat tai bot on käytössä.

Starcut on toteuttanut useita Chatbot -palveluita, joista uusin on https://www.lakiklinikka.fi/.

Lataa chatbot -ostajan opas

Tilaa blogimme