OSTAJAN JA MYYJÄN ALASTONTREFFIT

OSTAJAN OPAS

Väänsimme Starcutilla ostajan opasta, joka herätti meissä paljon ajatuksia ja mielipiteitä.

Tarvitaanko ostamiseen opasta? Kaikkihan nyt ostaa osaavat. Mutta onko se niin todella niin? Ostaminen itsessään on varmasti suhteellisen helppoa, mutta miten löytää se oikea tarjoaja sieltä kaikkien korulauseiden, loppuun hiottujen asiakaslupausten ja hienojen yritysesittelyiden takaa.

Ja kun pyöräytetään asia toisinpäin, mitäs jos asiakkaat osaavatkin ostaa, mutta me emme osaa myydä? Onko viesti nyt varmasti kirkas ja kaikki argumentit kohdillaan?

Onko edes olemassa täydellistä viestiä, täydellisiä sivustoja tai täydellistä ratkaisuesitystä. Onko esitys silloin täydellinen, jos se johtaa kauppaan? Pitääkö roikkua Somessa, puhelimessa vai tapaamisissa?

 

UNOHDETAAN ROOLIT

Mitä jos riisutaankin hienosti muotoillut sanat, viimeiseen asti viilatut esitykset ja muu pois ja keskitytään kahdenkeskiseen kohtaamiseen. Olisiko kuitenkin 15 minuutin face-to-face-kohtaaminen tehokkaampaa, kuin eri palveluntarjoajien sivustojen viimeisen päälle hiottujen mainoslauseiden loputon selailu tai loppumattomien yritysesittelyjen kuuntelu?

Mitä jos alettaisiinkin puhua suoraan? Mitä jos unohdetaankin ostajan sekä myyjän roolit ja kerrotaan aidosti puolin ja toisin mistä kenkä puristaa tai onko homma lähdössä lentoon vai ei? Järjestetään tv-formaatin mukaan ostajan ja myyjän alastontreffit, tällä kertaa ei kuitenkaan riisuta vaatteita, vaan roolit, ennakkoluulot ja turha jargon. Parhaimmillaan myyntitilanteen ei siis pidä olla tilanne, jossa viljellään alan termejä, yritetään vaikuttaa mukavalta ja ehkä jopa fiksulta, sekä pommitetaan potentiaalista ostajaa ”fiksuilla” kysymyksillä. Pikemminkin sen pitäisi olla keskustelu / vuoropuhelu, jossa molemmilla osapuolilla on yhteinen tavoite: selvittää sopivuus toisillensa. Mitä nopeammin, sen parempi.

Jatkuva kehittyminen sekä myyjän, että ostajan roolissa on tärkeää, unohtamatta perusasioita eli mitä ollaan tekemässä, ettei sotkeuduta omaan ”näppäryyteen”

Tervetuloa Starcutille puhumaan suoraan sekä asiasta, että asian vierestä.

Tilaa blogimme