Mobiilisovellukset

Satoja projekteja, miljoonia latauksia, useita puhelimiin esiasennettuja sovelluksia. Mobiilisovellukset vuosien kokemuksella.

 

Mobiilisovelluksen suunnittelu

Autamme sinua navigoimaan digitaalisessa murroksessa ja löytämään palvelukonsepteja ja sovelluksia, jotka tuovat lisäarvoa yrityksesi ja asiakkaasi elämään.

Kohderyhmäsi tarpeet ovat suunnittelun lähtökohta. On tärkeää määritellä aluksi mobiilisovelluksen olennaisimmat käyttötapaukset ja suunnitella käyttöliittymä vastaamaan niihin mahdollisimman hyvin. Eri toiminnallisuudet ja liittymäkohdat muihin palveluihin kuvataan rautalankamalleina.

Tarvittaessa tehdään ensin prototyyppi, joka testataan valitulla kohderyhmällä, ja saadun palautteen perusteella tehdään varsinainen tuotantoversio.

Mobiilisovellukset suunnitellaan alustojen ominaispiirteiden mukaan, jotta
ne tuntuvat käyttäjille loogisilta ja toimintatapa on vastaava muiden
alustan sovellusten kanssa.

Mobiilisovelluksen visuaalinen suunnittelu tehdään seuraten asiakkaan
visuaalista ohjeistusta, brandia ja toiveita. Hyvä visuaalinen ilme tukee palvelun helppokäyttöisyyttä ja käyttökokemusta sekä saa käyttäjät palaamaan palveluun.

 

Mobiilisovelluksen toteutus

Teemme mobiilisovellukset iOS-, Android- ja Windows Phone -alustoille. Toteutamme sovelluksen kussakin tapauksessa siihen parhaiten soveltuvalla toteutustavalla.

Toimitamme kaiken alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella tai vaihtoehtoisesti in-sourcing-mallilla, jossa sinulla on projektivastuu ja me toimitamme tarvittavat osaajat tarvittavaksi ajaksi. Voimme toteuttaa mobiilisovelluksen myös omien suunnitelmiesi pohjalta ja vastata mobiilikehityksestä, sovelluksen testauksesta, julkaisusta ja ylläpidosta.

In-sourcing –mallissa saat käyttöösi koko yrityksemme osaamisen ja kehittäjätiimiemme kokemuksen.

Toteutamme mobiilisovellusprojektin kanssasi tiiviissä yhteistyössä ketteriä menetelmiä käyttäen. Projekti jakaantuu sprintteihin, joiden teko määritellään sprinttipalavereissa ja backlogissa. Lean-toimintamallimme takaa näkyviä tuloksia nopeasti ja tehokkaasti, ja pysyt kärryillä projektin etenemisessä lähes reaaliaikaisesti.

Tärkeimmät ominaisuudet toteutetaan ensin, jotta pääkäyttötapauksia voidaan testata mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja tehdään mahdollisimman vähän turhaa työtä. Asiakas priorisoi toteutettavat ominaisuudet ja tekee tarvittaessa nopeitakin muutoksia ja päätöksiä, jotta projekti saadaan valmiiksi halutussa aikataulussa.

Starcut vastaa siitä, että sovellukset ovat sovelluskauppojen käyttöehtojen mukaiset niin konseptuaalisissa kuin teknisissäkin yksityiskohdissa.

 

Mobiilisovellusten julkaisu ja ylläpito

Julkaisemme mobiilisovellukset asiakkaan puolesta sovelluskauppoihin. Tuotamme sovelluskauppoihin tarvittavat markkinointimateriaalit yhdessä asiakkaan kanssa siten, että sovellukset näyttävät sovelluskaupassa mahdollisimman houkuttelevilta.

Vastaamme siitä, että mobiilisovellukset toimivat moitteettomasti ja ylläpidämme sovelluksia sopimuksen mukaisesti.

 

Taustajärjestelmät

Mobiilisovelluksia varten on järkevää rakentaa oma taustajärjestelmä, johon sovellukset ovat yhteydessä. Näin mobiilikäyttäjät eivät rasita yrityksen omia järjestelmiä ja myös tietoturva paranee.

Meillä on pitkä kokemus mobiilisovelluksissa tarvittavien taustajärjestelmien kehittämisessä ja ylläpidossa. Toteutamme taustajärjestelmät tunnetuilla avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla. Lisäksi taustajärjestelmä ja sen rajapinnat dokumentoidaan tarkasti. Näin niin kutsuttua vendor lock –tilannetta ei pääse syntymään, koska asiakas ei ole riippuvainen järjestelmän kehittäjästä.

Taustajärjestelmä hakee yrityksen ja/tai kolmansien osapuolten järjestelmistä vain tarvittavat tiedot ja vastaavasti vie niihin vain sovelluksen toiminnan kannalta olennaiset tiedot. Tiedonsiirto järjestelmien välillä suojataan, jotta ulkopuoliset eivät pääse tietoihin käsiksi.

Taustajärjestelmät pyörivät kustannustehokkaasti ja luotettavasti Amazon AWS tai Microsoft Azure -pilviympäristöissä. Meillä on pitkä kokemus skaalautuvien järjestelmien ylläpidosta ja tarvittaessa tarjoamme 24/7 järjestelmien monitorointipalvelun. Ylläpitämiemme palveluiden keskimääräinen tavoitettavuus on kuukausitasolla yli 99,98 %.

 

Push-viestit

StarFlight push -viestialustamme avulla lähetät push-viestit sovelluksiin erittäin helposti ja nopeasti. StarFlight on helppo ottaa käyttöön uuteen sovellukseen tai integroida mihin tahansa olemassa olevaan natiivisovellukseen. StarFlight toimii iOS-, Android- ja Windows-alustoilla. StarFlight on erittäin kustannustehokas ja skaalautuu automaattisesti Amazon AWS -pilvessä.

StarFlight voidaan integroida muihin järjestelmiin helposti Rest API-rajapinnan avulla tai push-viestit voidaan luoda StarFlightin omalla selainpohjaisella käyttöliittymällä.

StarFlightissa on kehittynyt raportointityökalu, jonka avulla on mahdollista seurata push-viestiliikennettä monipuolisesti. StarFlightiä käyttävät mm. Iltalehti ja Kauppalehti, jotka lähettävät yli sata miljoonaa push-viestiä kuukausittain.